Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Acum, când am ucis totul" by Augustin Fratila * eBook PDF Kindle ePub Free

Acum, când am ucis totul

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Acum, când am ucis totul
  • Author : Augustin Fratila
  • Release Date : January 12, 2016
  • Genre: Poetry,Books,Fiction & Literature,
  • Pages : * pages
  • Size : 786 KB

Description

Augustin Frățilă (1953-2010), scriitor și cantautor, a fost un apropiat al lui Nichita Stănescu și membru al Cenaclului de Luni. A publicat în cele mai importante reviste culturale, iar între 1991 și 2010 a fost redactor-șef al Editurii ALLFA, departamentul de literatură al Grupului Editorial ALL.

Cărți publicate: Gramatica morții, poezie, 1995 (premiul USR), El-Roi, poezie, 1996, Plaja nudiștilor, poezie, 1998. Dintre cărțile traduse de Augustin Frățilă din engleză: Legende franceze, Povești japoneze, 1001 de nopți, Moby Dick, 100 de minuni ale lumii, 100 de orașe ale lumii, 100 de muzee ale lumii, Islamul și Vestul. A tradus poezie din limbile franceză, italiană și spaniolă. Cărțile sale au fost traduse în germană, croată, greacă, spaniolă, engleză.

Ca muzician, a înregistrat și editat discul O recitare, 1982, muzică originală pe versurile lui Nichita Stănescu, și două CD-uri în 2005: Mai sunt pentru că el mai este și Așa am trăit. Al treilea CD, Baladă pentru Transilvania, cântece originale pe versurile lui A. Frățilă, a apărut în 2007.

Voce muzicală și poetică unică în literatura română contemporană, el declara într-un tulburător, ultim interviu publicat în revista Luceafărul: „N-am făcut niciodată nici cel mai mic efort de a cultiva vreo relație, m-am lăsat doar în voia valului – asumându-mi riscurile de rigoare, – am lăsat destinul să lucreze pentru mine, să-mi arate dacă trebuia să fiu acolo ori nu. Asta m-a costat, însă: imagine, notorietate, carieră, viață de familie, viață socială... n-a fost zi să nu plătesc prețul dezordinii, aventurii mele existențiale.“


PDF Books "Acum, când am ucis totul" Online ePub Kindle


Post a Comment for "(Download) "Acum, când am ucis totul" by Augustin Fratila * eBook PDF Kindle ePub Free"